Mi, mikor, hol?

Közép-európai Disc Golf Bajnokság

A Közép-európai Disc Golf Bajnokság a közép-európai régió 7 országa (Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Ausztria, Szlovénia, Horvátország és Magyarország) legjobb disc golf sportolói számára rendezett éves seregszemléje, amelynek 2021-ben Magyarország ad otthont. Magyarországon és tágabb értelemben a régiónkban számos kisebb-nagyobb versenyt rendeznek a szervezők, azonban ez a verseny mind presztízsében, mind jelentőségében kiemelkedik közülük.

A versenyen több, életkorok és nemek szerint megkülönböztetett kategóriában, összesen maximum 124 játékos fogja az erejét összemérni az Arborétumban, 2021. július 30 és augusztus 1. között. A hazánkat képviselő sportolók végleges listája, tekintettel arra, hogy erre a versenyre a játékosoknak kvalifikálni kell magukat, 2021. április közepén, végén dől el.

 

Menetrend

A versenyt Július 30. és Augusztus 1. között kerül megrendezésre a Szarvasi Arborétumban.

Csütörtökön a versenyzők egy hivatalos edzőnapot tartanak, majd péntektől vasárnapig az éles versenyekkel folytatják és zárják le a küzdelmeket.

 

Hol lesz?

A verseny az Arborétum egyes területein fog zajlani, a park látogatóit a bejáratnál/pénztárnál tájékoztatják arról, hogy pontosan melyik helyszíneken lesz a verseny.

A verseny folyamán az Arborétum teljes területet látogatható, azonban lesznek olyan részek, ahol a verseny önkéntes segítői fogják a forgalmat irányítani, esetleg megkérve a látogatókat, hogy legyenek kedvesek odébb állni, a sétát rövid időre felfüggeszteni, vagy körültekintőbben nézelődni.